Srbsko orožje v rokah ISIS v Siriji in Jemnu

6. Sep 2019 13:11

Bolgarska novinarka Diljana Gajtandžijeva, ki je razkrila, kako ameriški diplomati sodelujejo pri proizvodnji biološkega orožja v Gruziji, tokrat na spletni strani Arms Watch razkriva pot orožja iz Balkana na Bližnji vzhod.

Pred kratkim je novinarka anonimno prejela eksplozivne dokumente srbskih državnih podjetij, ki proizvajajo orožje: Krušik in Jugoimport SDPR. Dokumenti zajemajo e-pošto, pogodbe, fotografije, razpored dostave in pakiranja s številkami orožja in njihovih kupcev. Med prejetimi dokumenti so tudi skenirani potni listi trgovcev z orožjem in vladnih predstavnikov iz ZDA, Savdske Arabije in Združenih arabskih emiratov. V zadnjih treh letih so bili v Sirijo in Jemen prodano najmanj tri milijone kosov srbskega orožja (minometne granate in rakete).

Novi dokumenti so zelo pomembni, kajti razkrivajo največjo laž, piše Gajtandžijeva, da se ZDA borijo proti terorizmu, v resnici pa ga podpirajo. Razkrita je tudi tajna koda enote ameriškega poveljstva za posebne operacije, imenovana Task Force Smoking Gun. Delovala naj bi na Hrvaškem od leta 2017, zadolžena pa je za preusmeritev več ton orožja in streliva iz Evrope v Sirijo…več pišejo na Zdravo Slovenija

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]