Stabilnost v nestabilnosti

9. Sep 2014 07:05

gradnjaZadnja leta smo v Sloveniji priča hitremu menjavanju tako vlad, kot tudi političnih strank in vodilnih osebnosti. Danes so še na vrhuncu priljubljenosti, jutri jih že ni več. Le spomnimo se jih, Katarine Kresal,Gregorja Golobiča, bratov Podobnik, bratov Šrot itd.

Jin meni, da ravno zato ne preseneča življenje v času velikih sprememb, saj naj bi instant stranke prevzemale oblast in obljubljale vse mogoče, medtem ko je v resnici vse drugače. Gospodarsko političen sistem je neverjetno stabilen in skoraj nič se ne spreminja. Ko nove poliitčne sile prevzamejo oblast, nadaljujejo delo prejšnje, ki so jo znale prej še kako kritizirati.

Če oblasti ni mogoče zamenjati na miren način, na volitvah, se to pogosto zgodi nasilno. Tako so padli komunistični režimi vzhodnega bloga. Potem, ko bi na nekaj volitvah ljudje izbrali vedno novo partijo, da spremeni razmere v državi in se nič ne bi v resnici spremenilo, bi postali apatični, del bi postal odvisen od površnih razprtij in sistem bi se ohranil.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]