Stavka v jami kot medijski hit

13. Mar 2014 09:14

jama_rudarji“Ni dvoma, stavka v jami je spektakularna, ždenje več dni v temi 200 metrov pod zemljo gotovo sploh ni mačji kašelj. Toda gre za poznani rudarski način boja za pravice in nič več,” meni Franc Kovač, ki v sem skupaj vidi dober televizijski spektakel:

“Solze, objemi, kot da gre za tragično rudniško nesrečo, življenja, gre pa za denar, za februarske plače, decembrske odpravnine in verjetno še kaj …”

Kovač opozarja, da vsej medijski pozornosti navkljub še ni  zadovoljivo izvedel, kaj konkretno je rudarje sploh nagnalo v jamo. Navrženi so neki indici o neizplačanih odpravninah in zamudah pri plačah. ” Toda ali do svojega denarja res ne morejo priti drugače, kot da izsiljujejo z jamo, s prividom potencialnega samožrtvovanja,” se sprašuje bloger.

“Kaj počne rudniška uprava, ki ji je stavka dejansko namenjena, kako dolgo se je z rudarji že pogajala, kaj jim obljublja, kaj jim ta hip lahko ponudi? Rudnik menda zapirajo že 14 let, zdaj pa je čez noč vse narobe? Zakaj tega očitno državnega denarje, ki ga rudarjem dolgujejo, podjetje še nima na svojem računu?” So prava vprašanja, s katerimi bi se po njegovem morali ukvarjati novinarji.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]