Tajkunske skomine po Delu

13. Apr 2015 09:02

IpadPivovarna Laško bo Delo prodala po mnogo nižji ceni, kot ga je kupila. Prejšnji teden so namreč dobili ponudbe za nakup Dela od štirih ponudnikov katerih kupnine znašajo od 2 do 5,5 milijonov evrov.

Torej, če je Pivovarna Laško na čelu z Boškom Šrotom, med leti 2003 in 2007 za 100 odstotni delež skupaj odštela 100 milijonov evrov, se tokratna ponudba zdi malodane smešna.

Ob vsem tem pa Boris Vezjak opozarja še na en vidik. Ni problem le bagatelnost temveč tudi, kdo se ponuja kot novi lastnik. Za časnik Delo namreč največ ponuja najbogatejši slovenski tajkun Igor Lah.

Po mnenju Vezjaka vse to kaže na dvoje, in sicer “…da so medijske hiše postale »jeftina roba«, atraktivna tržna niša, vredna prekupčevanja, s čimer je cena delnic demokracije verjetno padla na najnižjo možno raven. In nato še na drugi strani, da se tajkuni ugotovili, da njihovo tajkunsko identiteto v veliki meri oblikujejo ravno mediji sami, upravljati s to identiteto pa je lahko stvar preživetja in ne zgolj olepšane samopodobe, če bodo sami lastniško urejali medijske konstrukcije realnosti.”

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]