The Telegraph objavil manifest za britanski izstop iz EU

6. Avg 2015 08:37

BrexitVelika Britanija se že kar nekaj časa poigrava z mislijo izstopa iz Evropske unije. In medtem, ko so se dosedanje britanske namere o izstopu vedno izkazale za bolj kot ne taktične poteze pri doseganju kakšnih političnih ciljev, pa je sedaj britanski The Telegraph temu dodal obsežno 3-delno študijo skupine Business for Britain z naslovom Change, or go: How Britain would gain influence and prosper outside an unreformed EU.

Kot v povzetku manifesta za britanski izstop iz EU piše dr. Jože P. Damijan, knjiga na 1032 straneh obdeluje tri vsebinska področja: Izzivi za EU in nevarnosti za Britanijo, če se EU ne bo reformirala, Potrebne spremembe v Britaniji, da bi lahko nadaljevala življenje v EU in Kako bi lahko Britanija pridobila na pomenu in prosperirala izven nereformirane EU.

Študija je torej formalno napisana za Britanijo znotraj EU, če bi se slednja ustrezno reformirala in Britanija ustrezno prilagodila.

Podrobnosti manifesta in morebitnega izstopa Damijan obrazloži v nadaljevanju zapisa. Med drugim meni, da je bolj kot to, kaj bi se zgodilo z Veliko Britanijo v primeru odstopa, skrb zbujajoče vprašanje, kaj bi se zgodilo v tem primeru z EU.

 

 

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]