Transspolna politika: Kaj pa pravice žensk in otrok?

16. Jan 2019 08:09

Vsaka odrasla oseba lahko izbere svoj način življenja, zato spolna usmerjenost ali sprememba spola ne smeta biti vzrok za kakršnokoli diskriminacijo. Pretirana seksualizacija otroštva pa je izrazita težava potrošniške družbe. S transspolno politiko dobiva nove razsežnosti. V ZDA natančneje v New Yorku lahko dobite rojstni list, kjer ni napisanega spola otroka.

Nekateri starši ne želijo »binarnega« spola. Kako to, da kljub temu nekateri, ki zavračajo biološki spol, nimajo pomislekov, da »najamejo« maternico ženske iz Indije ali Ukrajine, da jim rodi otroka?

Tako svoj zadnji zapis začenja Zdravo Slovenija, kjer ugotavlja, da se je izrazito povečala intenzivnost ukvarjanja s spolno identiteto pri otrocih. Ob tem je tudi kirurška sprememba spola postala milijonski posel.

Poleg seksualizacije otrok pa je treba zajeti še en aspekt transspolne politike, in sicer ženske športe, v katerih nastopajo moški, ki se identificirajo kot ženske. Iz biološkega vidika imajo rojeni moški drugačno telo kot ženske, pri športu pa je potrebno omeniti tudi raven testosterona. Kljub temu moški, ki niso prestali operacije menjave spola, lahko nastopajo v ženskih tekmovalnih športih.

(Foto: blog Zdravo Slovenija)

 

 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]