Tuji izvajalci zdravstvenih storitev snubijo naše zdravnike. Bodo pobegnili v tujino?

11. Nov 2017 09:20

Slovensko zdravstvo se že lep čas bojuje z velikimi problemi, ki pa jih, začenši z državo, ne znajo rešiti. Zadnji slab signal je v javnost prišel pred dnevi, ko naj bi program otroške srčne kirurgije v UKC Ljubljana zapustila dva kirurga. Slednja zaenkrat sicer ostajata na oddelku za odraslo srčno kirurgijo, a nezadovoljstvo zdravnikov v slovenskem zdravstvu bi lahko sprožilo množičen pobeg v tujino.

Očitno so to zaslutili tudi tuji zdravstveni izvajalci, ki so jih začeli vabiti k sebi. Na blogu Čečkarije so pred kratkim namreč opazili, da se v Sloveniji pojavlja čedalje več ponud tujih zdravstvenih izvajalcev, ki snubijo slovenske zdravnike.

Zanimivo, koliko zaposlitvenih oglasov tujih zdravstvenih izvajalcev je zadnje mesece zaslediti pri nas. Zadnje dni sem naletela na naslednje zaposlitve v Avstriji. Za specialista ginekologije na primer ponujajo plačilo “več kot 110.000 EUR na letni ravni”.

Avstrija je sicer na lestvici kakovosti zdravstvenih sistemov EHCI na 10. mestu (Slovenija na 16.). Nekaj letakov zaposlitvenih oglasov so izpostavili v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]