Turk: Virant želi narediti volitve tako enostavne kot je klikniti “like” na Facebooku

1. Jul 2013 14:52

Ko gre za e-karkoli vsi, ki se radi sončijo v javnosti, kar tekmujejo, kdo bo bolj e-osveščen. Čestitajo in pozdravljajo vsako e-novotarijo s čimer demonstrirajo svojo sodobnost, ribarijo za glasove “med mladimi, sodobnimi volivci” ali pa vsaj skrijejo svoje nepoznavanje. Tako je tudi z najnovejšim naznanilom e-volitev.

Žiga Turk ob tem najprej spomni na dejstvo, da govorimo o e-volitvah v državi, ki ji do danes ni uspelo uvesti zanesljivega programa za gostilniške blagajne. A kljub temu želi minister udeležbo na volitvah narediti tako enostavno kot je stisniti “Like” v Facebooku.

Kot med drugim na ironično šaljiv način opiše Turk bo situacija izgledala na način: Malo zapravljaš čas na internetu, pa lajkaš sliko sosedovega kužka, še bolj lajkaš sliko kolegice s faksa v novi minici, potem lajkaš zagret komentar aktivista, ki je zagovornik teh ali onih priboljškov,… like, like, like…, potem pa še poklikaš eno politično stranko. Za pest drobiža pa bodo ministru naprogramirali tudi možnost, da se lahko premisliš, če bi se na Facebooku izkazalo, da so tvoji kolegi lajkali koga drugega.

Oznake: , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]