TV Slovenija si je privoščila diskreditacijo preiskovalnega sodnika v primeru “Bratušek”

13. Mar 2015 07:07

foto455Slovenska policija in sodstvo sta do nedavnega v svoji pregovorni neodvisnosti uživala svojevrstno medijsko nedotakljivost, sploh kadar so jim orkestriranost v politične namene očitali politiki, ki so bili deležni njihovih postopkov.

A danes so stvari stojijo nekoliko drugače.

Ob nedavni akciji NPU, v kateri so opravili hišno preiskavo pri nekdanji premierki Alenki Bratušek, ona in njeni politični sopotniki niso uporabljali nič drugačne retorike, kot denimo Janez Janša, ko se je znašel v podobnem položaju.

In začuda so tokrat z Bratuškovo potegnili tudi mediji – namigovanj na politično motivirano akcijo NPU in sodstva na naslovnicah in prime time terminih dominantnih medijev ni manjkalo.

TV Slovenija si je v prvi vesti osrednjega Dnevnika celo privoščila diskreditacijski napad na preiskovalnega sodnika, ki je pri Bratuškovi odredil hišno preiskavo, češ da zaradi nekaj osebnih tvitov v zadevi odloča pristransko.

Na dvojna merila opozarja Robert Kaše, ki vleče vzporednico z Janši evidentno nenaklonjenimi besedami predsednika Vrhovnega sodišča, ki pa pri medijih ni sprožil podobne reakcije, kot zadnji primer.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]