Uganete, v čem so slovenski moški svetovni prvaki?

9. Okt 2018 13:33

Slovenski moški so svetovni prvaki na prav posebnem področju. Ob tem ne gre za kakšne športne rezultate, marveč potujemo v drugo smer. Ta pa najbrž navdušuje predvsem ženske, pa čeprav je realnost tega dosežka samo teoretična oziroma statistična.

Znana medijska hiša je objavila raziskavo, ki razkriva, da so slovenski moški svetovnih prvaki v urah, ki jih dnevno posvetijo gospodinjskim opravilom. Na lestvici brezkompromisno kraljujejo in to kar 7 minut pred drugo uvrščenimi Danci. Sledijo jim Francozi, Avstralci, Nemci in Američani.

Naši moški pa vsak dan porabijo 114 minut za to, da skrbijo za red in čistočo znotraj domov. Ob tem je potrebno poudariti, da gre za neplačano delo. Vendar Kamien komunikacije dvomi, da moški to delajo po lastni volji in iz blazne želje, da bi letali po stanovanju s cunjami v rokah in brisali prah, pomivali okna ali prali perilo. Tako razmišlja:

Prijatelj dr. Miha Mazzini ima za ta svetovni fenomen zagotovo že izdelano razlago in bi nam znal hitro povedati, kje tičijo vzroki za to odlično uvrstitev.Za tak vzorec obnašanje so gotovo zaslužne slovenske mame iz prejšnjih generacij. Naša nekdanja država je bila prva na svetu v odstotku zaposlenih žensk. Če moški niso zaslužili dovolj za preživetje družine, je morala pač v službo tudi žena. Domače delo si je bilo zaradi ljubega miru in enakopravnosti spolov treba primerno razdeliti.

Tako nekako se je verjetno začelo. Z delom so se ženske vse bolj osamosvajale, emancipirale, postale samozavestnejše, boljše vodje v službi in doma. Temu dejstvu se prilagaja tudi moška stran. Simpl.

 

 

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]