Ugrabitev v Beli Krajini kot naročena za politično desnico v predvolilnem času

10. Maj 2019 07:03

Štirje moški so včeraj v Beli Krajini odvzeli prostost starejšemu domačinu, ga zvezali in dali v prtljažnik njegovega vozila, s katerim so se potem odpeljali proti Italiji. Po več urah vožnje so prišli do vasi Prelože pri Lokvi, kjer  so ga  izpustili in se peš odpravili v Italijo, moški pa se je zatekel k bližnjim stanovalcem, od koder je o svoji ugrabitvi obvestil policijo. Ta je hitro reagirala, se povezala z italijanskimi kolegi, ki so v Bazovici ujeli tri moške, ki so ustrezali opisu osumljencev. Izkazalo se je, da gre za Maročana in dva Alžirca. O četrtem moškem še ni sledu.

Očitno je da, gre za ilegalne migrante, ki so vozilo žrtve uporabili, da so se peljali proti svoji obljubljeni deželi, torej v Italijo. Ker niso poznali poti, je ta vožnja trajala nekaj ur. Možaku so tudi odtujili nekaj predmetov, med njimi žepno svetilko in nekaj nožev.

Bodimo pošteni. Z migracijami prihajajo tudi nove grožnje. Med migranti, tistimi, ki na nezakonit način skušajo prečkati mejo, da bi nekje na zahodu ali severu Evrope našli boljše življenje in begunci, ki bežijo pred vojnami in zatiranjem, je nek odstotek slabih ljudi.  Samo vprašanje časa je, kdaj bo kateri izmed njih moril, kradel ali ugrabil, toda…piše Sašo Ornik – Jin

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]