Uresničujejo se besede Igorja Lukšiča o volilnem sistemu in krivdi neorganiziranega ljudstva

3. Mar 2014 13:24

dz_wikiPobude, debate in navidezna pripravljenost za spremembe volilnega sistema se v Sloveniji vlečejo že vrsto let. Toda vedno, ko se zdi da se je nekaj le začelo premikati iz mrtve točke, se ponovno zatakne.

Edini, ki odkrito nasprotuje spremembam je predsednik SD dr.Igor Lukšič. Jeseni je tako predsednik najpopularnejše slovenske politične stranke izjavil, da se mu zdi razprava o tem neustrezna in, da bo vse skupaj izguba časa. Problem Slovenije po njegovem namreč ni volilni sistem temveč neorganizirano ljudstvo.

Njegove besede in predvidevanja pa se očitno uresničujejo saj sprememb še zdaleč ni na vidiku oz. kot je pred časom že zapisal mag. Andrej Cetinski »Najverjetneje je torej, da prepotrebne spremembe volilnega sistema, s katero bi omejili politično moč strankarskih veljakov in s tem posredno ustvarili pogoje za učinkovito upravljanje države, vsaj za zdaj ne bo. Pogoji za spremembe bodo očitno dozoreli šele po tem, ko se bo kriza tako zaostrila, da se bo narod sedanji politiki množično uprl.«

Franc Mihič se v tokratnem zapisu sprašuje: Smo mar državljani res zgolj »vlečni voli« list političnih strank, ne pa volivci, ki odločajo, kdo osebno dobi mandat, oblast in odgovornost?

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]