V obrambo Donalda Trumpa

4. Maj 2016 12:23

Donald Trump je 27. aprila imel govor o zunanji politiki, kakršne pač kandidati za predsednika ZDA imajo. Nič posebnega niso ponavadi. Nekaj kritike predhodnikom in protikandidatom, slikanje bolj ali manj črne podobe ameriške vloge v svetu in obljube o boljšem jutri. Pri tem ni dobro zanemariti mnenja volivcev, ki jih nagovarjaš. Če ti večinsko sovražijo Iran, potem kritiziraš Iran, in tako dalje.

V svojem govoru je Trump poudarjal ameriške interese, obljubil, da bo uničil Islamsko državo, obnovil ameriške oborožene sile, delal na stabilnosti in celo z Rusijo in Kitajsko iskal dogovora. Toda, ker je to govoril Donald Trump, ki ima veliko možnosti, da osvoji republikansko nominacijo in se potem v finišu ameriškega političnega cirkusa za mesto predsednika ZDA pomeri s Hillary Clinton, ga je bilo potrebno takoj napasti in osmešiti. ‘Trump nima pojma, kot ponavadi. Govori na pamet. Živi v fantazijskem svetu. Njegova zunanja politika bi bila katastrofa.’

Trump res velikokrat pretirava. Mar pretirava pri tem, da so ameriške oborožene sile v vedno slabšem stanju? … več (piše Sašo Ornik)

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]