V Sloveniji bi morali narediti družinsko drevo političnih povezav, da bi videli, kdo je čigav

25. Avg 2014 21:20

problemiZadnje dneve se medijske strani, kjer se piše in govori o slovenski politiki prebirajo kot kriminalka. Tisti, ki imamo dober spomin in ne pozabljamo imen in priimkov, razočarani spoznavamo, da kljub obljubam, da bo poslej drugače, po političnem nebu še zmeraj krožijo eni in isti ljudje.  Zanimivo, po nekakšnem tipičnem slovenskem ohranitvenem nagonu se zmeraj znajdejo na mestu, kjer njihova čreda deli državni denar, funkcije in položaje.

Vedno, nekateri pravijo, da zato, ker vedo za marsikaj vročega, imajo zveze, povezave, vedno so nekam imenovani ali pa so oni tisti, ki nekoga imenujejo.

Neštetokrat sem že predlagala, da bi o omrežju, ki nas že 23 let drži ujete, naredili nekakšno družinsko drevo z vsemi njihovimi povezavami vred, kajti potem bi, morda, tudi običajni državljani, ki se vedno znova pustijo naplahtati, videli, čigav je kdo in kdo komu drži lojtro. Če bi bog dal srečo, svetniki pa pamet, potem ne bi več slepo verjeli, recimo, ko njihov izbranec besediči o socialnih pravicah, v davčnih oazah pa ima njegovo zaledje skrite milijone, če ne milijarde.

Včeraj smo prebrali, da so SMC, SD in DeSUS umaknili preiskavo tajkunskih kreditov iz koalicijske pogodbe, kar pomeni, da so strici iz ozadja že krepko in brezsramno v sedlu! Danes sicer SMC trdi, da je bila to res zahteva SD, SD pa trdi, da se je zgodila tehnična napaka. Eden laže, mar ne? …več (piše Milena Miklavčič)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]