V ZDA dve neenaki kampanji

6. Nov 2016 08:05

clinton-trumpMedtem ko za Hillary Clinton stojijo vojske profesionalcev in prostovoljcev,  Donald Trump čivka. Na eni strani imamo do zadnje podrobnosti dodelano kampanjo, na drugi je bolj pomemben občutek kandidata. Za eno stran navija večina večjih medijev, na drugi strani alternative na spletu in posamezniki z blogi in vplivom na socialnih omrežjih.

Kljub temu je obarvanost držav na rdeče in modre presenetljivo podobna tistim iz preteklosti, ugotavlja Sašo Ornik. Večina je trdno v enem ali drugem taboru in ne glede na to, da je Donald Trump tako nekonvencialen kandidat, so republikanske države trdno za njim. Pravo bojišče je le nekaj držav, ki se lahko obrnejo na eno ali drugo stran.

Bloger ugotavlja, da nam vse to pove veliko o predsedniški tekmi. Oba kandidata, če odmislimo ekscese, na katerih se hranijo mediji, zagovarjata večinoma tipična republikanska in demokratska stališča. Velika izjema je zunanja politika, kjer je Trumpu uspelo pregnati republikanske jastrebe naravnost v naročje Hillary Clinton.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]