Vas je strah zagovarjati tradicionalno definicijo družine?

12. Feb 2015 20:04

foto-druzinaV Državnem zboru se po hitrem postopku sprejemajo spremembe Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, kar dviga mnogo prahu predvsem med tistimi, ki so zgolj pred dobrima dvema letoma uspešno izpeljali referendum o Družinskem zakoniku, kjer so volivci večinsko zavrnil nekatere spremembe v prid istospolnim parom.

“Gre za naglico, ki čudi, uvaja pa kopico neverjetnih stvari. Denimo kaznovanje tistih staršev, ki bi otrokom v javnih šolah, prepovedali spremljanje vsebin povezanih z novimi teorijami spolov,” pa tovrstnega postopka in sprememb nikakor ne zagovarja Jože Bartolj. Po njegovi interpretaciji zakona bi v primeru sprejetja homoseksualni pari imeli odprta vrata do posvajanja otrok, oziroma, kot meni bloger,  pri tem imeli celo prednost pred heteroseksualnimi pari.

“Iz besed o strpnosti, s katero se je vse skupaj začelo, se zdaj bližamo diktatu, bližamo se totalitarni miselnosti, ki bo zaukazala, kako smemo misliti in kako se lahko obnašamo,” piše Bartolj in opozarja na zaskrbljujočo zadevo –  na strah nekaterih staršev, da bi javno zagovarjali stališča, ki ščitijo dosedanjo definicijo družine in dodaja, da so nekaterim izpostavljenim posameznikom že grozili.

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo ali se strinjate s spremembo definicije zakonske zveze).

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]