Vedeti želimo kdo je vohunil ali izdajal?

21. Avg 2015 08:11

eavesdropping1Arbitražna afera s prisluhi je skoraj popolnoma potihnila, je pa kljub temu ostalo še veliko neodgovorjenih vprašanj. Prvo med njimi je, kaj se bo zgodilo z arbitražnim postopkom.

Kdor prebira le domače medije in posluša nakladanja slovenskih politikov je morebiti celo prepričan, da bo v tej nesrečni zgodbi Hrvaška potegnila kratko. V nekaterih tujih medijih je bilo objavljeno nekaj prispevkov resnih avtorjev, ki pa niso tako zelo prepričani niti v to, da bo arbitražno sodišče sploh končalo svoje delo in še manj v to, da bi Slovenija imela kak razlog za optimistična pričakovanja, meni bloger Plagiator.

A po blogerjevem mnenju ostaja še eno pereče vprašanje. O vsem drugem se namreč veliko piše in govori ter špekulira, le o tam kdo je posnel telefonski pogovor med slovenskima predstavnikoma oziroma kako je hrvaška stran prišla do teh prisluhov nič. Kakor da se ti prisluhi sploh ne bi dogodili in je vzrok sedanjih zapletov le posledica nekih zelo strokovnih pravnih telovadb ter samovoljne hrvaške odločitve, da se iz tega arbitražnega postopka brez pravega vzroka umakne in česar laična slovenska javnost tako ne razume oziroma sme razumeti le toliko kot ji slovenski pravniki ter oblastniki pač želijo povedati…

Nekatera druga dejstva bloger predstavlja v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]