Predvolilno leto: bomo poslušali zgolj, kdo je koga podpiral, kdo je koga zabodel v hrbet in kdo je koga zaj*bal

5. Jun 2017 07:48

Če je vlada v prvi polovici mandata delovala bolj kot ne tiho in brez kakšnih večji projektov in reform, se je proti izteku mandata, torej skoraj natanko eno leto pred parlamentarnimi volitvami, začelo nabirati materiala, ki bo zagotovo ena izmed glavnih sestavin predvolilnih bojev.

Še posebej, če se vsi načrti vlade glede največjih projektov v Sloveniji – drugi tir, Magna Steyr, IKEA in prodaja NLB – izjalovijo.

Če nam ne uspe najti rešitve za Magno, kjer bo volk (Vlada in Magna) sit in koza (domačini v Hočah, kmetje, Štajerci nasploh) cela, in če na enak način – torej na zadovoljstvo in olajšanje prodajalcev (Republike Slovenije in nas, državljanov, ki smo Slovenija) in kupcev (zdaj še neznanih poslovnih ali zasebnih interesentov) – ne bomo prodali NLB ali če nam pade v vodo zgodba z IKEO, bo to samo še ena od manifestacij popolne odsotnosti sposobnosti vodenja naše Vlade. In potrditev kadrovskega flopa z izbiro ministrov.

Ampak ta trenutek kaže, da gre vse v to smer, uvodoma zapišejo na blogu KaKa – kako komuniciramo.

Bomo torej na koncu, v predvolilnih kampanjah poslušali zgolj, kdo je koga podpiral, kdo je koga zabodel v hrbet ali celo, kdo je koga zaj…. — in kako za vse to ni nihče kriv. Na strukturne reforme in druge nujne spremembe, ki jih nismo bili deležni, seveda lahko mirno pozabimo.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]