Vinko Gorenak: Lažnivcem Cerarjeve in Šarčeve vlade nastavljam ogledalo

15. Sep 2018 07:17

13. septembra je prisegla 13. slovenska vlada na čelu katere je Marjan Šarec. Vlado v takšni sestavi si je pred volitvami, predvsem glede na medsebojne odnose strank in izjave nekaterih političnih protagonistov, malokdo predstavljal. A v sili volilnih rezultatov se je zgodilo ravno to.

Nekdanji poslanec Vinko Gorenak je na svojem blogu naredil zbir nekaterih izjav, ki so iz ust glavnih koalicijskih protagonistov prišle predno je bilo znano, da se bodo morali ponovno spoprijateljiti.

Alenka Bratušek, je bila v vlogi opozicijske poslanke neštetokrat hudo kritična do takratnega predsednika vlade Mira Cerarja. Očitala mu je vsemogoče okoli financ, upravljanja državnega premoženja, politike na področju zdravstva in še marsikaj. No, danes je njegova koalicijska partnerica. Seveda je pozabila na vse svoje izjave in verjame (ali pa tudi ne) v »dobro sodelovanje z Mirom Cerarjem«. Le zakaj? Odgovor je več ali manj jasen. Oblast in denar, zgladita vse nesporazume.

Ko je Miro Cerar marca letos odstopil je o svojih koalicijskih partnerjih (SD in DESUS) dejal: »Odstopil sem po premisleku zato, ker sem hotel pokazati, da se ne grem politike izseljevanja in metanja polen pod noge«.  In še: »Stare sile ne dopustijo, da bi delali za prihodnje generacije, zanima jih le osebna korist«. Ja kako?… nadaljevanje na blogu

foto: Vlada RS

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]