Vroče zdravstvo, nevzdržno za bolnike. Milijoni pa izginjajo.

10. Jul 2017 08:37

Slovensko zdravstvo se že tako in tako sooča s premnogimi težavami. Za povrhu vsega pa se določene bolnišnice v poletnih mesecih borijo še z eno stvarjo. Vročino in klimatskimi napravami, ki ali ne delujejo, ali pa jih v prostorih sploh ni. In to kljub milijonom, ki se stekajo v zdravstvo.

O trplenju bolnikov pišejo na blogu Čečkarije, kjer med drugim opozorijo tudi na nekatera dejstva, ki so ostala bolj ali manj neopažena.

Med drugim zapišejo: Kako trpijo bolniki v neklimatiziranih prostorih, je leta 2013 spoznal Viljem Prešeren. Njegova mati je bila hospitalizirana na oddelku za travmatologijo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, kjer so temperature v sobah dosegale 30 stopinj. Tega ni mogel gledati in je UKC Ljubljana podaril sedem prenosnih klimatskih naprav.

Zdaj pa poglejmo primer Onkološkega inštituta – bolnišnice, ki se srečuje z najtežjimi bolniki. Stavba je za slovensko zdravstvo relativno nova, njena otvoritev je bila v letu 2007. Vse do lanskega leta so se v tej stavbi ukvarjali s sanacijo vodovoda, ki je stala skoraj sedem milijonov evrov. Danes pa Žurnal24 poroča, da Onkološki inštitut potrebuje tudi sanacijo klimatskega sistema.

Najprej o sedmih milijonih za sanacijo vodovoda… več na blogu.

 

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]