Vsa podpora američanov osovraženima Trumpu in Clintonovi kljub temu, da imajo na izbiro tudi Steinovo in Johnsona

22. Okt 2016 08:08

Ameriška predsedniška bitka je zelo zanimiva. Velik del američanov namreč prezira oba glavna kandidata za predsedniški položaj a kljub temu vsi ti američani svoj glas namenijo tistemu, ki ga manj sovražijo. Ob tem pa zanimivo pozabljajo, da nista na voljo zgolj Trump in Clintonova temveč, da imajo možnost voliti tudi katerega izmed dveh neodvisnih kandidatov. Jill Stein iz stranke zelenih in Gary Johnson iz libertarcev, ki kandidirata v skoraj vseh zveznih državah, a pobirata le drobtinice. 

Vso krivdo za to ne gre pripisati sistemu. Velik del krivde leži pri ameriških državljanih, meni Sašo Ornik Jin.

Res je, ZDA so v bistvu dvostrankarska diktatura, v kateri imajo alternative malo možnosti. Ampak ta oznaka, ‘diktatura’, spada pod narekovaje. Je bolj kot karikatura, saj tam na oni strani Atlantika nihče ne preganja in zapira pripadnike nesistemske opozicije. Vsak lahko poskusi svojo srečo. Kljub temu pa prevladujeta le dve politični stranki in tudi v predsedniški tekmi je tako.

Obe veliki stranki, republikanci in demokrati, imata potrebno organizacijo in sta povezani z mediji… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]