Vsega je vedno kriv belopolti moški. Pa se zavedate, kako ponižujoča je ta trditev za vse ostale?

19. Sep 2019 08:29

Za številne težave Afrike krivimo kolonializem. Prišle so evropske države, potegnile ravne črte, ki so obveljale za meje novih držav in s svojim izkoriščanjem so vzpostavile sistem, zaradi katerega se Afričani ne morejo izkopati iz revščine.

Dodajmo k temu brutalno trgovino s sužnji, ko so milijone človeških bitij iztrgali z njihovih domov in izkoristili za poganjanje novo nastajajočega kapitalističnega
sistema.

Toda, mar lahko trdimo, da je za vse, kar se dandanes dogaja v Afriki, kriv zahodni svet in bi se morali Evropejci zaradi grehov svojih prednikov nenehno posipavati s pepelom? Mar s tem, ko za vse, kar se dogaja v Afriki, ne kažemo velikega nepoznavanja, saj marsikatera država na tisti celini raste z veliko hitrostjo in se vedno več ljudi izvija iz primeža revščine? Hkrati se obnašamo, kot da se vse vrti okoli nas. Kot, da Afričani sami ne bi bili sposobni dobrih in slabih odločitev, kot da ne bi bili zaslužni za uspehe in krivi za neuspehe. Nekako jih smatramo za manj ljudi, kot smo sami…več (piše: Sašo Ornik – Jin)

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]