Zakaj feminizem žuga pop pevcu in ne ministru?

8. Mar 2019 07:45

Rdeča zora in uredništvo spletnega portala spol.si je razglasilo pet izjav, ki se zaradi svojega neprikritega seksizma letos potegujejo za nečastno “nagrado” bodeča neža.

Letošnji nominiranci so Viljem Ščuka: “Množična posilstva deklic (sošolk) niso možna, če so deklice proti. Za spolni odnos sta odgovorna oba udeleženca, saj se dogaja pri polni zavesti obeh.”, Jure Mastnak: “Jst bi njo. V enmu filmu. Brutalno. Ohne vazelinë.” – tvit namenjen Normi Korošec, Branko Gradišnik: “Itak. Na osnovni zdravstveni ravni pa še sploh. Tu se izraža skrb za drugega, in ženske so ne glede na to, kaj trobijo feministke, rojene negovalke, kot bitja voljna pomagati in skrbeti. Moškim je mar za ideje in orožje, ženskam za čustva in ljudi. Mlajša hči Ana študira socialno delo – ko se je vpisovala, sem videl v vrsti sto deklet in enega samega fanta (zato pa se reče »blažen med ženami«). Gre za materialno nehvaležen in delovno obremenjujoč poklic – zato gredo vanj ženske. Na specialistični ravni imam pa kar rad tudi zdravnike, kajti ta raven zahteva tudi nekaj shizoidne racionalnosti, pa četudi brezosebne, in pod kirurškim nožem, recimo, je morda boljše, če ga drži odločna moška roka.”, Jaka Lopatič: “‒ Večkrat sem se pogovarjal s trenerji ženskih smučarskih skakalk in so mi dejali, da je šest deklet težko nadzirati, ker ima vsaka svoje potrebe. Kako je v košarki, kjer jih imate vsaj dvakrat več?
‒ Morda uporabljajo ženske čare, da bi vas poskušale oviti okoli prsta?
‒ Ali kaj vpliva menstrualno obdobje, ki ga imajo dekleta?
‒ Ali morate kaj paziti, da ne pohvalite kakšno preveč, ker se lahko pri kateri vklopi zavist?
‒ Ali mlada dekleta veliko govorijo o Luki Dončiću?” in Milena Miklavčič: “Zdi se mi, da so moški danes potisnjeni na rob. Če bi se malo pošalila, bi rekla, da so jim ženske, vsaj pri nas, zdaj vzele še vojsko in policijo. Še tam, kjer so bili že iz prazgodovine najmočnejši, smo jih na simbolični ravni kastrirali. Moškemu predstavlja ženska moč in oblast že od vrtca naprej. Če se postavijo zase, jih lahko obdolžijo, da širijo sovražni govor. Znašli smo se v čudni in nerazumljivi zmedi: ženske hrepenijo po močnem moškem, hkrati pa naredijo vse, da si ga podredijo.”Zakaj feminizem žuga pevcu in ne ministru se sprašujejo na blogu Zdravo Slovenija

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]