Zakaj je zapis Janeza Janše o slovenski družbeni in politični stvarnosti dobro prebrati

29. Jan 2019 08:44

Ta mesec se je predsednik SDS Janez Janša oglasil z dolgim zapisom, v katerem je analiziral stanje v slovenski družbi in vzroke, ki so do tega pripeljali. Precej dolgo besedilo v štirih delih so objavili v medijih, ki spadajo pod okrilje te stranke. Nasprotniki so se nanjo odzvali s posmehom, privrženci s hvalo.

Zakaj je razglabljanje prvaka opozicije tako pomembno? Ne zato, ker bi v njem, razen drobcev, bilo veliko resnice, ampak zato, ker vemo, kako deluje stranka SDS, kako delujejo njihovi mediji. Sporočila se prenašajo od zgoraj navzdol in potem širijo, ponavljajo v neskončnost. Širijo se še dlje, v zavezniške kroge v drugih strankah. Rečemo lahko namreč, da je ves politični blok, tako imenovana desnica, že dolgo talka enega človeka, ki se ga ne sme napadati, ne sme kritizirati, ne sme vanj izražati niti najmanjšega dvoma.

To je razlog, zakaj je Janševo analizo dobro prebrati in si jo zapomniti. S tem se namreč seznanimo s tem, kaj bo pridigal večji del politične desnice, kaj se bo v takšni ali drugačni obliki nenehno pojavljalo v Nova24tv, Demokraciji, na družabnih omrežjih in tako dalje…več piše Sašo Ornik – Jin

foto: SDS

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]