Zakaj se prikriva vsesplošen kaos v slovenskem javnem šolstvu?

19. Dec 2014 08:36

sola-kaosEna najbolj bolečih resnic, pred katero si odgovorni močno zatiskajo oči in delajo vse, da ne bi izbruhnila kot javni problem, je vsesplošen kaos v našem javnem šolskem sistemu.

Večletna načrtna politika umika vzgojne funkcije iz šol, vsesplošno poudarjanje pravic otrok ob hkratnem zapostavljanju njihovih dolžnosti ter rušenje učiteljske avtoritet z vse bolj omejenimi prijemi za vzpostavljanje reda in discipline, so pripeljale do alarmantnega stanja.

Pravo sliko, ki jo sicer učitleljstvo zelo dobro pozna, širša javnost dobi šele, ko posamične “cvetke” pricurljajo na dan preko sodobnih informacijskih kanalov. Posnetki kažejo, da so danes v javnih šolah nadzor v roke prevzeli učenci, ki so skupaj s starši in njihovimi odvetniki edini gospodarji nastale situacije.

Zadnji primer, ki kot snežinka na ledeni gori opozarja na veliko obsežnost pod gladino skritih problemov in težav, je nasilje nad bosanskim učencem v šoli.

O slednjem se je razpisal bloger Sketa, v naši anketi na DS (desni stolpec spodaj) pa vas sprašujemo, kako ste zadovoljni z delovanjem slovenskega javnega šolstva)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]