Zakaj taka tišina o sestrelitvi MH-17?

25. Avg 2014 08:06

malaysia_airlinesOd sestrelitve malezijskega potniškega letana nad Ukrajino je minilo že več kot mesec dni, še vedno pa se ne ve uradno kdo je letalo sestrelil. Krivdo za napad je Zahod takoj pripisal proruskim upornikom, o čemer so tudi mediji vseskozi intenzivno poročali. A kmalu so se pojavile trditve, da je sestrelitev izvedla ukrajinska stran.

Nesrečo so začeli preiskovati mednarodni strokovnjaki, mediji pa so kar naenkrat nehali objavljati informacije o tem. Ravno slednje pa mnogi razumejo kot dokaz, da je za sestrelitev dejansko odgovorna Ukrajina.

Dokaz tega naj bi bila, kot poroča bloger Mataj, tudi izjava ukrajinskega javnega tožilca Jurija Bojčenka, ki je nedavno na tiskovni konferenci povedal, da je bil 8.avgusta podpisan meddržavni sporazum med Ukrajino, Nizozemsko, Belgijo in Avstralijo, po katerem bodo potek in rezultati preiskave o tragediji tajni. Razkrijejo pa da se lahko samo, če se vse podpisnice strinjajo s tem. Šele po podpisu tega sporazuma in ratifikaciji v ukrajinskem parlamentu naj bi Ukrajina dovolila malezijskemu osebju, da sodeluje v preiskavi.

Tudi nizozemska komisija za varnost, ki je zadolžena za preiskavo nesreče, je izjavila, da originalni podatki ne bodo objavljeni.

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]