Zakon o davku na nepremičnine ni samo napaka, ampak kriminal

16. Mar 2014 09:04

davek_nepremicnine1Vladni zakon o davku na nepremičnine se iz tedna v teden razvija v večjo polomijo z vse hujšimi posledicami tako za prebivalstvo, kot za občine in navsezadnje državo.

Dolge čakalne vrste pred uradi GURS-a kradejo čas in pijejo živce državljanom, občinske blagajne ostajajo prazne, saj so v tem času leta že dobivale prilive iz nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, državi pa se vse bolj izmika načrtovanih 200 dodatnih milijonov evrov v prazni proračunski blagajni.

Da pa šalamastika pri uvedbi davka na nepremičnine ni zgolj zelo draga napaka, ampak kriminal (ne dobesedno), pa meni Pavel in to utemeljuje s tremi argumenti.

Prvi je, da bodo podjetja, torej objekti, ki ustvarjajo, so obdavčeni neprimerno več kot bivalni objekti. Drugič; nerealna ocena vrednosti nepremičnin temelji na blefu “zgodbe o uspehu Slovenije”, ki so jo gradualisti gradili s centralno plansko gradnjo AC, ” 35km na leto” in pohlepnim napihovanjem nepremičninskega balona, ter tretjič; ne-upoštevanje števila prebivalcev v stanovanju in racionalna raba zemlje in nepremičnin.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]