Žalostna nenačelnost slovenske zunanje politike

17. Mar 2014 13:23

rusija_ukrajina_zahod_mladina_naslovnicaSlovenija ne bo priznala rezultata referenduma o odcepitvi Krima. Koga, ki v mednarodni politiki kaj pomeni, pa sploh zanima kaj Slovenija bo ali česar ne bo priznala? Nikogar! Ta ista Slovenija je pred leti pohitela in med prvimi priznala Kosovo, ker so takratni slovenski oblasti tako naročili v EU in so to želele ZDA. To je torej tista Slovenija, ki je prav tako pred leti poletela v objem koalicije voljnih in podprla rušenje legalnega režima v Iraku ter kasnejši strahovit pokol tamkajšnjega prebivalstva, necivilizacijsko javno obešanje premaganega državnega voditelja in uničenje dežele skupaj z neprecenljivo človeško zgodovinsko kulturno in civilizacijsko dediščino.” v uvodu zapiše bloger Plagiator, ki je zelo kritičen do slovenske zunanje politike.

Prepričan je namreč, da so odločitve in dejanja slovenskega zunanje politike nenačelna in podrejena interesom velikih zahodnih mednarodnih igralcev. Tudi kakšne prenagljene izjave se kasneje ponavadi opravičuje z napačno interpretacijo.

Na drugi strani pa slovenska zunanja politika ni sposobna povedati niti kakršne koli kritike na račun ZDA in drgih zahodnih velesil in njihovih dejanj po svetu.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]