Združena desnica za več uspeha na državnozborskih volitvah

3. Mar 2018 08:03

Na politični desnici je gneča, ki manjša možnost političnih strank, da dosežejo boljši rezultat. SDS ostaja nesporni velikan, medtem ko NSi za zdaj še nič ne kaže, da bi kaj pridobila z zamenjavo vodstva.

A počakajmo še malo, če bo Mateju Toninu uspelo izboljšati rezultat svoje predhodnice. Za majhne medtem samo drobiž. Ankete javnega mnenja kažejo, da Glas za otroke in družine, Nova ljudska stranka, SLS, Lista novinarja Bojana Požarja, ki tudi posega na to področje in tudi SNS, vsaka zase ne presegajo nekaj odstotkov.

Včasih bolje kaže eni, včasih drugi, toda pravega preboja ne naredi nobena. Sicer je tudi zanje še veliko časa, da na svojo stran pridobijo dovolj državljanov, a nevarnost je vseeno velika, da si vse te stranke med seboj odžrejo toliko podpore, da na koncu nobeni ne uspe preboj v Državni Zbor, vse skupaj ob negativnem vplivu na podporo SDS in NSi. To bi vsekakor bil polom.

Zaradi tega je nastanek koalicije Združena desnica, med Alešem Primcem in Francem Kanglerjem, torej strank Glas za otroke in družine in Nove ljudske stranke, razumljiv. Skupaj imajo večje možnosti … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]