Sprostitev roaminga že vpliva na strukturo naročniških paketov in viša cene

2. Mar 2018 20:00

Številni so na ta dogodek že predhodno opozarjali, zdaj pa je zares prišlo do njega. Veljaki EU so se ponosno bahali, da so »odpravili« dodatne stroške za gostovanje v mobilnih omrežjih oz. s tujko roaming. Posledica pa so višje cene naročniških paketov.

Roaming je izjemno koristen za vse, ki potujejo. Tisti, ki ostajajo doma, pa bodo plačevali več, pa če v tujino potujejo enkrat ali desetkrat letno. Dogajanje je povzel tudi Matjaž Ropret:

Telekom Slovenije, ki je spremembe čisto resno napovedal za prvi april, sicer tokrat ni zvišal cen – to je storil že pred nekaj meseci – je pa znižal količine, ki jih lahko naročniki brez doplačila izkoristijo v roamingu znotraj EU. V bistvu je prešel na toliko gigabajtov, kolikor jih po evropski uredbi uporabnikom pripada. A1 pa je za 3. april napovedal podražitev vseh naročniških paketov za en evro, paketa A1 Orto Tripster+ pa za dva evra, a bo pri slednjem tudi zvišal količino »domačih« gigabajtov z osem na dvajset. Poleg tega bo dražji tudi dodatni zakup prenosa podatkov. Naročnik bo za en gigabajt (po preseženi količini v paketu) moral plačati pet evrov, ne več tri evre.

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]