“Združena Evropa in Turčija si očitno zaslužita druga drugo”

20. Mar 2016 08:08

eu_crisisNajvišji predstavniki Evropske Unije so v petek slavili, saj so sklenili tako zelo želen sporazum s Turki in po mnenju Plagiatorja s tem  poteptali lastne vrednote in storili hudo nasilje nad mednarodnim humanitarnim pravom. Ravnali so po načelu, da cilj opravičuje sredstva s katerimi se ga doseže.

Bloger je tokrat namenil nekaj vrstic Turčiji kot partnerju, s katerim je EU politika v petek sklenila kupčijo.  Ko pa govorimo o Turčiji in razreševanju begunske krize, pa seveda ne moremo mimo Kurdov, ki so nujni sestavni del te tragične zgodbe in brez katerih rešitve in miru na bližnjem vzhodu ne bo.

Turki so ob ZDA in nekaterih najvplivnejših evropskih in največjih naftnih arabskih državah, najbolj zaslužni za nastanek in uspešen razmah ISIS-a.

To partnerstvo na Bližnjem vzhodu so po več kot petih letih vojne krepko razrahljali šele Rusi, ki so se v Siriji pojavili pred šestimi meseci in Turkom naselili precej strahu v kosti ter razsuli notranjo organizacijsko strukturo ISIS-s in ob tem  razkrili mnoga ozadja in države, ki so ga zaradi lastnih interesov ohranjala pri življenju ter s svojimi ekonomskimi, finančnimi ter vojaškimi aktivnostmi podpirale, pojasnjuje bloger.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]