Žlahtna rožica Melanija: poti nove idolatrije

29. Dec 2018 08:07

Ko je Melania Trump rojena Knavs postala prva dama ZDA, je v Sloveniji zavladala kar nekakšna Melaniomanija. Tortice, čevlji, vina,… vsi so se skušali na nekakšen način pokloniti slovenski prvi dami ZDA. Vrhunec pa je seveda predstavljala ideja o postavitvi njenega kipa.

Odkar se je eden osrednjih in stalnih FDV-jevih gostov v domačih televizijskih medijih, sploh pri Urošu Slaku in Rosviti Pesek, zavzel za postavitev spomenika Melaniji Trump, je njegova ideja malce pridobila na veljavi.

Dr. Bogomil Ferfila, ki svojega navdušenja nad Donaldom Trumpom nikoli ni skrival, pravzaprav je svojo pristranskost v komentiranju rade volje podkrepil tudi z napisi na svojih oblačilih, je bil v svojem navdušenju nad prvo damo ZDA prejkone preprost patriot: pri ideji po postavitvi obeležja Melaniji, morda v avli Fakultete za družbene vede, ga najbrž ni vodila nič drugega kot vznesenost nad dejstvom, da sam pripada točno tisti naciji, ki ji po rodu pripada tudi žena ameriškega predsednika – čeprav ta po izvolitvi še ni imela časa za obisk doma, pa tudi sicer Slovenije ravno ne omenja preveč rada… v nadaljevanju piše dr. Boris Vezjak.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]