“Znanstvene” nebuloze o istospolnih družinah

15. Dec 2015 08:07

istospolna_druzinaTako podporniki, kot tudi nasprotniki zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, o katerem se bo odločalo na prihajajočem referendumu, se pri pridobivanju glasov, poleg interpretcij zakona in kaj le ta prinaša, poslužujejo tudi znanstvenih razlag o tem, kako na otroke vplivajo isto- in raznospolne družine.

Predvsem nasprotnice in nasprotniki zakona se bojijo, da bodo naenkrat izgubili zakonsko zvezo, ker bo njihov mož ali žena postala oseba, razglašajo, da so znanstvene raziskave pokazale, da so otroci iz istospolnih družin prikrajšani za starša nasprotnega spola, kar naj bi imelo različne posledice na razvoj otrok….

Na blogu Piškotarna so se, ravno zaradi vseh polemik okrog omenjenega vpliva, odločili predstaviti nekaj dognanj znanosti o otrocih iz isto- in raznospolnih družin.

Poleg tega pa na blogu tudi opozarjajo, da v prihajajočem referendumu ne gre za posvojitve otrok. Prav tako pa tudi ne bomo odločali o spremembah učenega sistema, čeprav, kot so prepričani, ne bi škodilo, da bi tudi pri biologiji začeli razlagati kompleksnost samega biološkega spola in pri sociologiji pomen družbenega spola.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]