Zakaj predlagatelji referenduma lahko zmagajo?

15. Dec 2015 09:42

volitveZ referendumi v Sloveniji je tako, da nikoli niso bili nikoli kaj preveč zastopani z večinsko udeležbo vseh volilnih upravičencev oziroma bi se lahko reklo, da smo zapravili brez potrebe cca. 75 milijonov € za 21 referendumov, poudarja Rafael Zupančič – Raf.

Večina preostalih sproženih referendumov bi po blogerjevem mnenju po sedanjih zakonskih določilih padla ne glede na izid glasovanja, zato je za primer, kaj se lahko zgodi na nedeljskem referendumu, vzel Zakonodajni referendum o družinskem zakoniku – 25. marec 2012.

Na zakonodajnem referendumu o Družinskem zakoniku 2012 je imelo pravico glasovati skupaj 1.709.417 volivcev. Glasovalo je skupaj 518.207 volivcev. Zaradi vseh preostalih navedenih podatkov bloger pričakuje nizko volilno udeležbo na nedeljskem referendumu in vsi tisti, ki bodo glasovali ZA, bodo hočejo ali nočejo s svojo udeležbo pomagali nasprotnikom, da uspejo PROTI in razveljavijo veljavno novelo Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, zaljučuje.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]