Zvezdniški napadi na Donalda Trumpa. Škodljivo za njih ali Trumpa?

2. Mar 2017 08:37

Zdi se, da odkar je bil za ameriškega predsednika izvoljen Donald Trump, ameriški zvezdniki kar tekmujejo, kdo bo proti Trumpu usmeril več strupenih puščic. Toda komu takšni napadi pravzaprav škodijo?

Na to temo se je tokrat razpisal Sašo Ornik Jin ki opaža, da vsak igralec ali pevec, ki kaj da nase, ne sme izpustiti priložnosti, da z njim obračunava, kjerkoli se ponudi priložnost.

Opravičevanje tega početja gre nekano takole. Trump je nevaren fašist, ki ga je treba ustaviti. Malodane, da ni novi Hitler, ki bo iz ZDA ustvaril fašistični imperij, kjer bodo preganjali vse drugače misleče, muslimane, temnopolte, ilegalne imigrante in tako dalje.

Ker ni drugih možnosti, saj republikanci nadzorujejo skoraj vso oblast, od predsedstva, senata, zastopniškega doma in večino guvernerskih mest, preostane le vpitje. Ker, mogoče bodo s tem prepričali dovolj Američanov, da se Trumpu uprejo in ga zaustavijo.

Problem le, da to ne bo delovalo. Trdim, da je pretirano izražanje političnih stališč s strani igralcev, glasbenikov, pisateljev, športnikov, bolj kot ne škodljivo. Zakaj je temu tako preberite v nadaljevanju bloga.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]