10+ kretenizmov slovenske birokracije

13. Jun 2016 13:23

preverba-dokumentaTe dni se je Fotr s svojo boljšo polovico lotil izpolnjevanja vloge za uveljavitev pravice do starševskega dodatka in vlogo za očetovski dopust. Pritisk mu je hitro narasel, ko se je prebijal med dvoumnimi in nerazumljivimi vprašanji.

Začnimo z vlogo za uveljavitev pravice do starševskega dodatka, kjer je bloger našel kar nekaj t.i. “kretenizmov”. Vloga naj bi se oddala po porodu, med prvimi vprašanji pa je naslednji zapis: Izjavljam, da imam predvideni datum poroda dne ________ Zakaj je to vprašanje potem še pomembno? V rubriki Podatki o otroku ali več hkrati živorojenih otrocih matere je prostora za največ dva otroka! To pomeni, da več kot dveh otrok ne moreš/ ne smeš roditi?

Poglejmo še vlogo za očeta. Če želite očetovski dopust koristiti v več kot enem delu, potrebujete dva obrazca. V vlogi je tudi izjava matere: Spodaj podpisana mati otroka izjavljam, da vlagatelj varuje in neguje otroka/ bo negoval in varoval otroka. Komentar je verjetno odveč. Težava pri vlogi za očetovski dopust nastane, ker jo je treba oddati takrat, ko želiš le-tega korititi.

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]