“Ali se pristojni na ARRS norčujejo iz nas?”

4. Jul 2014 13:23

arrsZnani so rezultate razpisa za raziskovalne projekte. Nekateri so veseli, drugi razočarani, tretji pa smo osupli in ne vemo, ali bi se ARRS-ju smejali ali jokali, piše Gregor Majdič, ki je s sodelavci letos prijavili predlog projekta o proučevanju dolgoročnih posledic stresa pred rojstvom, kar je še dokaj slabo proučeno področje, vedno več raziskav, tudi pri ljudeh pa kaže, da ima povišana količina stresnih hormonov pri nosečnicah dolgoročne učinke na zdravje takšnih potomcev.

ARRS je sicer pozitivno ocenila njihov projekt, a uvrstila ga je med manjše klinične projekte, kljub temu da v projektu nikjer ni navedeno, da bi kandidiral za takšen projekt, in ne da bi jih kdorkoli vprašali za mnenje, in kljub temu, da ne gre za manjšo klinično raziskavo, ampak za velik interdisciplinarni projekt s tremi inštitucijami, še dodaja Majdič.

Med drugim se v zapisu, kjer razkriva omenjeno zgodbo, sprašuje ali je na ARRS sploh kdo pogledal, za kakšen projekt gre, kakšno delo je predvideno v njem, ali pa so kar pavšalno določili, da podelijo le polovico predvidenega denarja?

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]