Amazon bo ustvaril 100 milijard $ prodaje v letu 2015

29. Sep 2015 20:20

V letošnjem letu bo Amazon dosegel več kot 100 milijard dolarjev dohodkov. S tem bo postal edino podjetje z elektronskim poslovanjem, ki mu bo to uspelo. V prvi polovici letošnjega leta je Amazon s prodajo zaslužil 34,2 milijarde dobička in 10,4% rast v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Za oceno prihodkov za celotno leto 2015 se predpostavlja, da bo Amazon rastel v drugi polovici leta z isto stopnjo kot v obdobju od 2013 do 2014 (zadnji dve polni leti). V primerjavi z drugo polovico leta 2013 je Amazon v drugi polovici leta 2014 zrastel za neverjetnih 36%.

Če bo Amazonova rast v drugi polovici letošnjega leta enaka (lahko je celo višja), bo celoten Amazonov prihodek v letu 2015 znašal približno 113 milijard dolarjev.

  amazon-rast

Trend je jasen: ljudje želijo kupovati vse na enem mestu

To predstavlja 20% rast v primerjavi z letom 2014 in obenem ogromen korak za podjetje kot je Amazon. S tem se potrjuje tudi nesporen trend, ki vodi do izjemne rasti Amazona – ljudje želijo vse kupovati na enem mestu. Tudi sam si ne želim iskati stvari, ki jih želim kupiti, v 15 različnih internetnih trgovinah. Želim si dostopnost in enostavno nakupovanje vsega na enem mestu. Prepričan sem, da si enako želijo mnogi drugi ljudje. Ravno zaradi takšne ponudbe je Amazon na tako uspešni poti rasti že celo desetletje.

Najbolj zanimiv vidik te rasti se dogaja ravno zunaj meja ZDA. Tukaj je procent nekaterih mednarodnih elektronskem platform Amazon in ocena prihodkov, ki napoveduje, da bo Amazon dosegel predpostavljenih 113 milijard dolarjev dobička:

Nemčija = 14% (15.8 milijard dolarjev)

Velika Britanija = 10% (11,3 milijarde dolarjev)

Japonska = 9% (10,2 milijarde dolarjav)

Spomnim se, kako neprijetno je bilo spletno nakupovanje (tudi na Amazon.de), ko sem želel nekaj naročiti iz Turčije. Vendar to je bilo tri in pol leta nazaj in danes je predvsem po zaslugah Amazonovih investicij v mednarodne platforme stanje neprimerljivo boljše.

Priča smo mednarodni zlati mrzlici. Prvič do sedaj je spletno nakupovanje postalo izjemno enostavno v mnogih državah. Amazon še naprej vlaga milijarde dolarjev v zagotavljanje vodilne platforme elektronskega nakupovanja v čim več državah kot je mogoče.

Zame kot podjetnika je to neverjetno vznemirljivo! Da bi spodbudili ljudi, ki prodajajo na Amazonu, da razširijo bazo svojih izdelkov na druge države, je Amazon začel s poenotenjem (združevanjem) več prodajnih platform. Na primer, sedaj lahko iz enega računa na Amazon Seller Central prodajam na platformi Amazon.com (ZDA) in Amazon.ca (Kanda).

Poleg tega lahko prodajam na vseh evropskih platformah – Amazon.co.uk (Velika Britanija), Amazon.de (Nemčija), Amazon.it (Italija), Amazon.es (Španija) in Amazon.fr (Francija) – iz istega računa na Amazon Seller Central. Kmalu bo možno prodajati izdelke po celem svetu preko enega samega, brezhibno delujočega računa.

Bi želeli ustvariti in prodajati svoj produkt v desetih državah po svetu že jutri?

Prav to omogoča Amazon s svojim elektronskim nakupovanjem. Sedaj je najbolj vznemirljiv čas za takšen posel. Zato bomo 29. septembra 2015 objavili popolno, enourno poglobljeno video usposabljanje, ki vam bo natančno predstavilo poslovanje z izdelki na Amazonu.

Omenjeno video usposabljanje bo najbolj natančna predstavitev, ki sem jo za ta poslovni model našel do sedaj. 29. septembra ob 8.00 po centralnem ameriškem času si lahko na spodnji povezavi v živo ogledate omenjeno usposabljanje. Tega ne smete zamuditi!

http://amazingacade.me/?p=a9143&w=m6_v1

Bodite pripravljeni odrezati  svoj kos od 100 milijard dolarjev vredne pogače!

(tekst je objavil Blaž na svojem blogu na eDnevniku)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]