Bo potrebno nekatere funkcije Ministrstva za gospodarstvo prenesti na Gospodarsko zbornico?

20. Nov 2013 15:03

Večina strokovnjakov si je enotnih, da je bodočnost v najmanjših. Kdor omogoča rast majhnih, lahko računa na visoko gospodarsko rast. Pri tem pa se ne sme popolnoma pozabiti na srednje velika in tudi velika podjetja, ki so temelj stabilnosti v gospodarstvu in ki nam dan za dnem izginjajo iz gospodarskega zemljevida.

Kljub tem zelo nujnim in potrebnim opozorilom pa ne kaže, da bi se pri nas karkoli premaknilo na bolje. In prav neverjetno je, kot piše bloger Amsel, da se naše “gazele” še vedno financirajo iz prihrankov ali iz re-investiranega dobička, ustrezne podpore pa ni niti na bančni niti na državni ravni.

Kot ugotavlja je v naših razmerah vsakršna ekonomska podpora še vedno zaželena kot politično dejanje, čeprav tega nihče ne bo priznal. Zato v nadaljevanju izpostavi nemški model podpore podjetništva, kjer za razliko od našega, ko največja tovrstna sredstva obračajo na Ministrstvu za gospodarske dejavnosti, vse oblike pomoči zagotavlja gospodarska zbornica. Pri tem pa gospodarska zbornica ne nudi zgolj podpore, temveč tudi promovira obstoječe programe in podpore ter seveda, kar je najpomembnejše, učinkovito prilagaja različne oblike podpore tako majhnim kot srednjim podjetjem. (foto: Wikipedia)

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]