Kmalu nižji stroški dostave artiklov naročenih preko spleta?

7. Maj 2015 14:38

online-shoppingEvropska komisija je predstavila ambiciozno strategijo enotnega digitalnega trga, ki je med njenimi največjimi prioritetami. Strategija vsebuje politične usmeritve na ključnih področjih  za evropske potrošnike in podjetja. Posebej dobrodošli so ukrepi za olajšanje čezmejnega dostopa do digitalnih produktov, storitev in vsebin.

Med ključnimi ukrepi so reforma avtorskih pravic, odprava geografskega blokiranja, boljše varstvo pravic potrošnikov pri spletnem nakupovanju produktov in digitalnih vsebin ter ukrepi za nižje cene čezmejnih elektronskih komunikacijskih storitev in dostave paketov, pišejo na blogu CAF.

Obenem pa gre upati, da države članice v Evropskem svetu tokrat ne bodo napadle in razvodenele ambicioznih načrtov Evropske komisije, kot so to storile ob lanski obravnavi predloga za enotni trg elektronskih komunikacij. V nasprotnem primeru se bo konkurenčni položaj evropskega digitalnega gospodarstva, zlasti zagonskih podjetij, poslabšal, dolgoročno pa bodo največ izgubili državljani.

Več podrobnosti najdete v nadaljevanju zapisa na blogu.

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]