Najprej so mu ukradli idejo, nato so mu grozili s tožbo

28. Sep 2018 07:07

Umetnik in internetni trol Miha Artnak je februarja 2018 objavil t.i. fake news video, kjer govori o odprtju Bitcoin mesta (BTC City), v resnici pa je šlo za ljubljanski BTC, ki obstaja že vrsto let. Videoposnetek se je viralno razširil po spletu.

Podjetje BTC d.d. je Artnaka pozvalo, naj video in sporno vsebino umakne, nato so se začele tudi grožnje s tožbo zoper umetnika.

Marca 2018, mesec dni po Artnakovem umetniškem podvigu, pa je podjetje Eligma v sodelovanju s podjetjem BTC d.d. naznanilo, da bodo zgradili Bitcoin mesto.

Eligma je blagovno znamko bitcoin mesta zaščitila šele marca 2018. Poleg kraje intelektualne lastnine, pa je Eligma kripto velesilo v preteklosti razburila tudi s kupovanjem lažnih oboževalcev na družbenih omrežjih, malomarnim odlivom osebnih podatkov, izmislili pa so si tudi lažni zgodovinski dogodek.

Zanimivo pri vsem tem je, da je bil prav Dejan Roljič, direktor Eligme, v preteklosti obtožen kraje intelektualne lastnine, pišejo na Kripto Reporterju. V nadaljevanju pa si več o Artnakovi zgodbi lahko preberete tukaj: http://artur.zekcrew.com/projects/fake-good-news-s01e02/

vir: kriptoreporter.com

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]