Skrivnostni sporočili nogometaša Luke Modrića

29. Sep 2018 07:00

V slavnostno opremljeni in za velik dogodek pripravljeni dvorani v Londonu, sta bila dva povabljenca, ki sta razumela prav vse povedano. Prvi je govoril, drugi je imel, ko ga je poslušal, solzne oči. Luka Modrić, ki ga je svetovna nogometna organizacija na svoji veliki prireditvi izvolila in izbrala za najboljšega igralca na svetu se je v svojem slavnostnem odzivu zahvalil. In prav vse bi bilo v skladu z veseljem ob popolnem vrhuncu igralčeve kariere, če ne bi izrekel ključnega stavka. Lahko bi ga preslišali ali zgolj površno razumeli kot svojevrsten izraz vljudnosti in spoštovanja, ali pa ga samo pripisali slavnostnemu in praznovanju primernemu namenu.

Modrić je, očitno zelo premišljeno, povedal, da se želi posebej zahvaliti človeku, ki je bil njegov življenjski in športni vzor, kapetanu nogometne reprezentance, ki je na svetovnem prvenstvu leta 1998 v Franciji osvojila bronasto medaljo, Zvonimiru Bobanu. In gledal sem oba, Modrića, ko je stal na odru ter Bobana, ki je, jokajoč, sedel med povabljenimi. Oba, Modrić, najboljši nogometaš sveta in Boban, najvplivnejši mož prav vsega, kar se je ali se bo zgodilo v svetovnem nogometu, sta verjetno prav v tistem trenutku vedela, da ni bil omenjen tudi tretji.

Dan po podelitvi se je Modrić vrnil v Madrid in ob sprejemu dopolnil svoj londonski govor. Dodal je še tretje ime. Povedal je, da je imel Predrag Mijatović zelo pomembno vlogo v njegovem nogometnem vzponu na Olimp, ter da je del v veliki nagradi, ki jo je sprejel, tudi njegov… več piše Borut Šuklje, nekdanji minister za notranje zadeve in veleposlanik v ZRJ, danes pa mednarodni svetovalec za področje jugovzhodne Evrope in zahodnega Balkana.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]