Slovenska platforma za množično financiranje? Zaradi zakonov to praktično nemogoče

26. Feb 2015 18:12

startup-plantSkoraj vsak mesec je v Sloveniji slišati za podjetja in posameznike, ki so s svojimi projekti uspeli na tujih platformah za množično financiranje. Kljub temu, da bi bila kakšna izmed tovrstnih platform, podobna npr. Kickstarterju, v Slovenskem prostoru zelo dobrodošla pa vedo tisti, ki zadeve poznajo pobliže, povedati, da je nastajanje česa podobnega v Sloveniji trenutno praktično onemogočeno.

Na množično financiranje v Sloveniji namreč vpliva 17 zakonov, ki ovirajo nastajanje tovrstnih platform, katere bi nedvomno blagodejno vplivale tudi na naše gospodarstvo.

Slovenska platforma za množično financiranje bi bila dobrodošla predvsem za slovenske podjetnike, ki morajo imeti trenutno, če želijo svoj projekt izpeljati na Kickstarterju, urejeno prebivališče v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji ali Novi Zelandiji.

Simona Gobec v nadaljevanju zapisa piše še o preostalih  tegobah na tem področju. Tudi sama je namreč del zgodbe, ki se trenutno ukvarja z idejo, ki pa je v Sloveniji ni mogoče realizirati.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]