Pariška podnebna konferenca zgolj mlatenje prazne slame? (predvidevanja vs. dejansko stanje)

2. Dec 2015 09:37

temperature_svetV ponedeljek se je v Parizu začela 12-dnevna podnebna konferenca Združenih narodov. Cilj konference je doseči dogovor s katerim bi omejili dodatno segrevanje planeta na največ dve stopinji Celzija.

Vsi udeleženci se strinjajo, da je zadnji čas za ukrepanje in svarijo pred bližajočo se katastrofo v primeru neukrepanja. Toda ali so vsa ta predvidevanja pravilna?

Bloger ŠarliBebo je prepričan, da je konferenca v Parizu zgolj mlatenje prazne slame. Kot piše so se klimatske spremembe dogajale  že pred milijoni let. Davno pred obstojem človeka. Vse klimatske spremembe pa so bile delo narave, naravnih sil (erupcije vulkanov, sončne aktivnosti, atmosferske oceanske oscilacije…) in nikoli antropogene. In to se dogaja še danes.

V dokaz temu predstavlja graf, ki prikazuje razliko med predvidenim dvigovanjem temperature, narejenim s pomočjo računalniškega modela Mednarodnega foruma za podnebne spremembe, ter dejanskimi podatki, ki so bili pridobljeni s pomočjo satelitov in meteoroloških balonov.

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]