Telekom, zakaj molčiš?

17. Okt 2018 19:45

DSavic  po svojih besedah beleži že en mesec od njegovega prvega vprašanja, ki ga je naslovil na Telekom Slovenije. Zanimalo ga je, kako utemeljuje oglaševanje na vsebinah, ki širijo nestrpnost, sovraštvo in razdor ter kako gre skupaj oglaševanje na lažeh in etična drža.

Od prejšnjih primerov, ki jih je navedel kot primer dokazljivih laži, naj bi sedaj odkrili novega. Takole piše:

Na portalu Nova24TV najdemo novico s šokantnim naslovom – “Migrant naj bi v Kočevju hotel posiliti punčko: To je šokantni zapis, ob katerem boste ostali brez besed” in se nadaljuje “Migrant je v Kočevju hotel posiliti punčko. Če ne bi lovec streljal v zrak in ga s tem prestrašil, bi bila verjetno mrtva,” se glasi šokantni zapis na družabnih omrežjih, ki se širi kot požar. Policija zaenkrat menda molči, mi pa informacije o domnevnem posilstvu že preverjamo.”  Novica je bila objavljena šestega oktobra 2018, poleg nje pa najdemo oglas za Telekom Slovenija.

Ob pregledu eteričnega kodeksa Telekoma Slovenije in zgoraj navedenem primeru pa bloger izpostavlja več vprašanj: Je oglaševanje na trikratni laži pošteno in etično? Je to odraz zavzemanja za strpnost in medsebojno spoštovanje osnovnih človekovih pravic? Je laž v skladu z veljavno zakonodajo?

 

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]