Pravijo, da bi Katanec moral vpoklicati Luko Zahovića. Zakaj že?

20. Mar 2017 14:52

Da Luke Zahovića ni na Katančevem seznamu za tekmo s Škotsko je bila udarna vest praktično vseh športnih naslovnic ob Katančevi četrtkovi najavi štiriindvajseterice. Odkrit novinarski konsenz, da bi Zahovič mlajši moral dobiti selektorjevo povabilo, priča, da se vsaj medijsko gledano v Sloveniji ponovno obuja južnokorejska zgodba Katanec-Zahović.

Ta morda prodaja časopise in dejstvo je, da zveneč priimek 21-letnega Luko postavlja v poseben položaj, tako glede športnih pričakovanj kot novinarske pozornosti.

Prav zato nas je zanimalo, kako redno so slovenski nogometni selektorji v reprezentanco klicali napadalce z referenco najboljših strelcev slovenske nogometne lige.

Odgovor je že ob bežnem pogledu jasen: zelo redko, oziroma skoraj nikoli.

Luka Zahović, 21-letni nogometaš Maribora, se je po ponesrečeni avanturi v nizozemskem Heerenveenu, kjer je v minuli sezoni odigral samo 121 minut prvoligaškega nogometa ter ni zatresel mreže, letos vrnil v domači NK Maribor.

Nizozemci so ga nazaj domov spustili za borih 250 tisoč evrov, kar pomeni, da jih je z njihovega vidika ponesrečen posel skupaj stal okrog pol milijona evrov, so izračunali pri soccernews.nl.

A v slovenski nogometni ligi se je spretni Luka znašel podobno uspešno kot pred odhodom v deželo tulipanov. Mesto v napadu mu je bilo izpraznjeno s posojo druge mlade okrepitve, Gregorja Bajdeta, v italijansko 2. ligo in težko bi rekli, da sin ni upravičil radodarnega zaupanja očeta Zlatka …več (piše Rok Čakš)

foto: wikipedia

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]