Štefanečev Titanic ali zakaj namestnica Sedlarjeva razmišlja o odstopu

20. Mar 2017 13:23

Na Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) se, odkar je Boris Štefanec prevzel mesto predsednika, Alma M. Sedlar pa mesto namestnice predsednika, krešejo iskre. Med omenjenima namreč že vseskozi prihaja do velikih nesoglasij. Tako so se v zvezi s Sedlarjevo nedavno pojavila ugibanja, da želi zapustiti KPK. Sedlarjeva se je zato odločila, da na svojem blogu predstavi razloge zakaj se namerava umakniti.

Po včerajšnji objavi na socialnih omrežjih, da iščem službo in da to javno sporočam zato, da mi ne bi kdo pozneje očital, da sem jo iskala v tajnosti (naj ob tem spomnim, kako vztrajno je g. Štefanec iz podobnega razloga obravnaval nekdanjega namestnika Roka Praprotnika), sem prejela novinarsko vprašanje s prošnjo, ali lahko pojasnim razloge, zaradi katerih po 2 letih in 9 mesecih razmišljam o odstopu z mesta namestnice predsednika KPK. V nadaljevanju sledi pojasnilo.

O odstopu razmišljam predvsem, ker mi je praktično od prvega dne onemogočeno opravljanje funkcije namestnice predsednika KPK, vključno z izvajanjem zakonskih pristojnosti in nalog, takšno stanje pa se iz dneva v dan samo še slabša…

Nadaljevanje na njenem blogu.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]