Kratka je pot od Gorana-junaka do Gorana-bedaka. Za nekatere.

22. Apr 2014 12:04

dragic_epGoran Dragić je pred dnevi v enem izmed intervjujev dejal, da se nagiba k temu, da bi izpustil prihajajoče svetovno prvenstvo v Španiji. Situacijo je nekaj dni zatem “podžgal” še predsednik Phoenix Sunsov Lon Babby z izjavo, da se bodo močno borili zato, da Goran ne bo igral za reprezentanco.

Seveda je to sprožilo izbruhe na raznih športnih forumih. Medtem ko so nekateri navijači morebitno Dragićevo neigranje sprejeli z razumevanjem, pa so mu drugi v trenutku obrnili hrbet.

Kratka je pot od Gorana-junaka do Gorana-bedaka. Za nekatere. Vsaj v očeh povprečnega slovenskega ljubitelja športa se to lahko zgodi od danes do jutri. Oziroma od lanskega evropskega do letošnjega svetovnega prvenstva v košarki. Saj se vsi spominjamo lanskega evropskega prvenstva pri nas, ko je vsa Slovenija nekaj dni dihala kot ena in smo vsi podpirali naše športne junake z bratoma Dragić na čelu? Ali pa ko se je Goran vrnil v Phoenix, kjer je celotno sezono skrbel za ponos slovencev?

In potem šokantna novica: v klubu želijo, da Goran letošnje svetovno prvenstvo izpusti ter pozdravi svoje poškodbe. Jasno, klub želi v naslednji sezoni narediti korak dlje in brez zdravega, motiviranega in spočitega Gorana to gotovo ne bo uspelo.

Torej bo tudi Goran Dragić postal kot Beno Udrih, ki predstavlja v očeh mnogih navijačev simbol izdaje? Zgodbi verjetno ne gre enačiti, kljub vsemu pa je jasno: za nekatere, ponavadi za tiste, ki jim je šport najbližje takrat, ko v rokah držijo tv daljinec, bo junak Goran postal bedak Goran. Ampak, saj vemo, kdo je junak, kajne? …več (piše AndrejM)

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]