Planica, kraljica 2023

21. Maj 2018 18:31

Planica bo leta 2023 organizirala nordijsko svetovno prvenstvo. Gre za športen spektakel, ki pa predstavlja veliko preizkušnjo na vseh področjih. Smučarski skoki, poleti, smučarski teki in nordijska kombinacija so discipline, ki si jih bomo lahko v živo ogledali s takratnimi svetovnimi zvezdami. 

Sedanji predsednik SZS Enzo Smrekar naj bi ob tokratni zmagi v enem od pogovorov ponosno rekel: “Imamo najsodobnejši nordijski center, ki sobiva z narodnim parkom. Imamo izkušnje z organizacijo tekem na najvišji ravni. Imamo vztrajnost in strast. Če dodamo to, da smo bili že četrtič kandidati, imamo dovolj trdne argumente. Vesel in ponosen sem, da smo tokrat prepričali odgovorne. Tudi končni rezultat [glasovanja] 9:6 priča o naši prepričljivosti”.

Kamien Komunikacije pa je v obzir vzela tudi resnost same situacije, saj je pred organizacijsko ekipo pet let trdega dela. Čaka jih vodenje, motiviranje, redna plačila sodelavcem, iskanje prostovoljcev in urejanje ustrezne hotelske infrastrukture, logistike prevozov, kulinarične ponudbe in drugih bombončkov, ki bodo bivanje tekmovalcev in številnih spremljevalcev naredili nepozabno.

Čaka nas torej tudi preizkušnja zrelosti in sposobnosti v vseh pogledih: organizacijskem, športnem in upravljalskem. Svoje bomo k uspehu dodali tudi gledalci, ugotavlja blogerka. Zanimivo bo čez pet let pogledati, v kateri “panogi” se bomo najbolje odrezali. Dajmo, Slovenija!

 

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]