Vrelec mladosti ~ 5 tibetanskih vaj za vitalnost

16. Jun 2016 17:12

jogaZgodba, kako so te vaje, ki so jih tibetanski menihi izvajali že več kot 2500 let in ki so se kot tradicionalni obred prenašale iz roda v rod, prišle k nam, govori o polkovniku britanske vojske, ki je med službovanjem v Indiji slišal o skrivnostnem znanju lam, tibetanskih menihov, ki so prebivali mladostni in zdravi v nekem odmaknjenem samostanu v Tibetu.

Po več letih iskanja je našel samostan in tam ostal dve leti. Polkovnik se je vrnil domov in o vsem tem navdušeno ter podrobno pripovedoval prijatelju Petru Kelderju, ta pa je bil nad polkovnikovo preobrazbo tako navdušen, da je vse to leta 1939 predstavil v knjigi Oko razodetja (Eye Of Revelation).

Knjiga je bila kasneje predelana in razširjena, izšla je z naslovom Ancient secret of fountain of youth, in tako je skrivnost tibetanskih menihov razkrita in predstavljena tudi ostalemu svetu. Pri nas jo najdeš v knjigi pod imenom Vrelec mladosti.

Tibetanske vaje pomlajevanja vračajo vitalnost in življenjsko energijo, telo pa postaja vse bolj zdravo ter gibljivo. Vaje se izvaja po navedenem vrstnem redu, kjer prvi teden začneš s tremi ponovitvami dnevno, naslednji teden s petimi, naslednji s sedmimi, skratka vsak teden povečaš število ponovitev za 2, vse dokler ne prideš do števila 21. Same vaje si lahk oogledate na blogu Almire Catovic.

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]